Herhaalrecepten

Huisartsenpraktijk Markt is elektronisch verbonden met de vijf apotheken in Etten-Leur. Wanneer u een recept krijgt voorgeschreven wordt dit automatisch doorgezonden naar uw eigen apotheek. U hoeft dus geen receptenbriefje op te halen, c.q. mee te nemen. Dit geldt voor alle patienten die ingeschreven staan bij één van de vijf apotheken in Etten-Leur.

Receptenlijn

Indien u een herhaalrecept voor medicijnen, die u chronisch gebruikt, nodig heeft, kunt u (24 uur per dag, 7 dagen per week) bellen met de RECEPTENLIJN: 076-5041041.

Vermeldt u op het antwoordapparaat duidelijk: uw naam, geboortedatum, telefoonnummer, huisarts, apotheek, de naam van het medicijn en de hoeveelheid, die u gebruikt. Voorheen kon u de medicijnen een dag later ophalen. Dit is helaas niet meer mogelijk. Na inspreken liggen de medicijnen twee dagen later, na 11:00, bij uw apotheek klaar.

U hoeft dus niet meer voor een herhaalrecept naar de praktijk te komen.

Internet-apotheken

Er zijn verzekeraars die patiënten onder druk zetten om recepten via een internetapotheek te bestellen. Wij vinden vooralsnog dat deze route een potentieel gezondheidsrisico met zich meebrengt voor de patiënt.

Indien u recepten bij leveranciers/apotheken bestelt die NIET aangesloten zijn op ons medicijnenbewakingssysteem (dit zijn alle apotheken van Etten-Leur) dan hebben wij geen overzicht over uw medicijngebruik en u accepteert dan ook uw eigen verantwoordelijkheid over uw medicijnengebruik.

Daarbij komt nog dat deze route u en ons meer tijd kost. Om deze redenen hebben wij grote bezwaren om hier aan mee te werken.